Thursday, 8 February 2018

2018 & Norhanis.com Kembali!

Assalamualaikum.

Setelah 4 tahun hiatus, kini aku kembali ke arena blogging. Ecececece. Harapnya kali ini comeback bukanlah suam-suam kuku. Insya Allah.

Idea kembali aktif (atau separa aktif) blogging timbul atas beberapa sebab antaranya; aku kini working-at-home-mom jadi mungkin ada masa terluang untuk menulis panjang (atau pendek); anakku juga telah menginjak usia 1 tahun, jadi ada banyak juga boleh curi-curi masa sambil si kecil main atau tidur; suami juga menggalakkan aku menulis since dia lihat aku suka menulis & berkongsi; ramai sahabat yang selalu tanya " Hanis apa cerita sekarang?" atau "Hanis, lama tak dengar cerita". Di situ aku assume ramai yang rindukan aku (rindu ke?).

Jadi apa yang aku akan kongsikan nanti untuk pos-pos seterusnya mungkin masih sama dengan sebelum ini. Tentang travel, product review, food review, resepi & informasi yang berguna (atau mesra SEO). Dan jika boleh kurang cerita-cerita peribadi (Well boleh rumuskan dari perenggan di atas, sedikit sebanyak perkembangan peribadiku dalam masa 4 tahun hiatus ni). Yang penting insya Allah lepas ini pos-pos yang bermanfaat & beradab sesuai dengan usiaku.

Jadi sampai di sini sahaja. Jumpa di pos seterusnya. Jika anda baca & nak berikan cadangan boleh komen di bawah.

Belanja satu gambar our small family.


Wednesday, 27 August 2014

Official Photobook 2.0 - Seoul 2014 Released!

Yeay~
Dah dapat official photobook untuk backpacking dengan BFF March 2014 lepas. Official sangat. Bajet idol nak kena ada photobook. zzzzz
Tapi best!

Keseluruhannya puas hati cuma cover dia menyesal tak beli hardcover. Softcover ni macam buku teks je.

Yang ni aku beli Option 2 : 11" x 8" Medium Potrait Softcover. 40 pages. Harga Promo RM38.
Harga sebenar RM128. Tak termasuk postage RM8.