Thursday, 29 March 2012

Murni Discovery : Cawangan Baru Bukit Jalil

As Salam~

Restoran Murni Discovery mungkin tidak asing bagi penghuni kotaraya Kuala Lumpur. Ececece... intro nak macam Majalah 3 je... Ya, 2 hari lepas telah buka 1 cawangan baru Murni di belakang rumahku di Bukit Jalil. Yeay~ Akhirnya ada pilihan makan malam selain nasi lemak Sri Petaling & Nasi Kukus Ayam rempah r&r Awan Besar. -_-"

Sebenarnya, sebelum ni restoran ni nama dia Jom Discovery. Aku pernah dah makan kat situ, & tanya owner dia. Owner dia cakap Jom Discovery tu memang cawangan ke-6 Murni. Menunya lebih kuranglah. Ada Napolian apa tu. Tapi tak sebanyak kat Murni menunya. Tapi, beberapa minggu selepas tu, dah tutup pulak Jom Discovery tu. Maybe sebab tak laku sangat kot. So, sebab tak berapa dapat sambutan dia buat je la cawangan baru Murni yang memang guna nama Murni. Boleh faham tak? Tak kisah la. Layan gambar je lah...

Hari Rabu lepas, tak plan nak pergi. Tapi dah terlalu kawasan tu, tengok dah buka pula Murni, so singgah lah. Tapi rasa macam lonely pulak makan sengsorang, roger lah aneki. Sekali aneki kata dia otw pergi gym. Takkan nak ajak dia ternak lemak pulak di kala dia berusaha nak bakar lemak. So, dia cakap esok je la makan kat situ. Tapi daku tak puas hati roger member yang duk berhampiran untuk sama-sama rasmi Murni. Hehehe~

Cukup-cukup bebel. Kali ni betul-betul layan gambar.




Menu tetap recycle yang cawangan lain. Lunyai habis.

Teh tari terapung - RM3




Selepas di'gode'


Ter'order' chicken grill - RM15
Sebab sebelum ni makan kat SS2 tengok orang lain punya chicken grill macam terliur je dengar bunyi grill tu. Tapi presentation je la gempak. Sampai budak2 meja sebelah pun jenguk-jenguk. Tapi lepas 10 minit, minyak dia naik banyak gila. Macam daging ayam yang berendam minyak je.
Portion dia sangat banyak. Biasanya sekeping je kan ayam nya. Ni dua keping...


Serve sekali dengan fries.

My friend's - Nasi Lemak Rendang Ayam - RM7
Sedap~


Esoknya, seperti perjanjian dengan aneki. Kitorang makan lagi kat Murni.


Aneki's & mine ; My sweet Heart - RM5
Mango + Orange + Pineapple
Not so sweet. Best untuk diet. Ecececece.... Diet la sangat.


Mine - Roti Hawaii - RM5
Macam roti canai yang berintikan scramble egg, daging ayam cincang, nenas & sausage.



Aneki's - Nasi goreng USA
Aneki tak suka nasi goreng warna hitam. Rasanya boleh la...


Mehla datang ramai-ramai. Kalau open table sila roger. Daku sedia datang dalam masa 5 minit. Hehehe~


Map ehsan Fanpage Murni Discovery

10 comments:

  1. Hanis..nasi lemak rendang dia nmpak sgt oishii..kalau compare dgn nasi lemak mali's corner mane sedap? Ok, nk masuk dlm list siap2 tempat mkn wajib pergi bila balik msia nnt..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sedap juga nasi lemak dia. Tapi tak boleh lawan Mali's la. Paling sedap kat KL. Ekekeke... Meh2 makan sini. Bila nk blk mesia?

      Delete
  2. Aku balik bertiga je nnt kot..insyaAllah..waktu tu mmg aku nak balas dendam mkn macam2 segala yg aku mengidam skrg..x kire..Mali's corner danau kota tu nnt mmg aku nk lepak tiap2 mlm la..ececeh x sedar diri dah ade anak time tu..hekhekk!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh, lepas pantang la ek... Ko berkhemah aje kat tepi Mali tu. ekekeke~

      Nak kirim onigiri~ Kalo boleh nak mentaiko gak. :P

      Delete
  3. baru tau kat blakang rumah ada murni... thanks tuan blog

    ReplyDelete
  4. salam .. nk tnye.. yg simpang tu nk masok dkt mne ea? mcm xbape nk cam lah...tq

    ReplyDelete
  5. Belakang AFC &Jalil Damai..

    ReplyDelete
  6. Sku dtg tutup plk . Bengong

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kebiasaannya Ahad mmg tutup. huhuhu

      Delete